koncertt

‘Zelene beretke’: Došlo je vrijeme da agresori prestanu pjevati u Sarajevu!

“Zelene beretke” su pripremile inicijativu za formiranje komisije koja će odobravati organizovanje javnih nastupa kao što su koncerti stranih izvođača u svim salama koje su vlasništvo Kantona Sarajevo.

Amer Kapo o inicijativi ‘Zelenih beretki’: Nije svaki pjevač za Skenderiju

“Ideja je da prije potpisivanja ugovora s dvoranama kao što su “Skenderija”, “Zetra” i svim drugim koje mogu primiti više od 500 ljudi, organizatori moraju imati saglasnost komisije”, kazao je Faruk Panjeta, genralni sekretar “Zelenh beretki” za Republiku.

Navode da će svaka najava nekog izvođača biti preispitana i ako je svojim prijašnjim nastupima na javnim ili privatnim zabavama veličao četništvo ili ustaštvo ili širio nacionalnu mržnju neće moći nastupiti u našem gradu.

“Pitamo se je li državi preče zaraditi godišnje 60.000 KM ili da žrtve agresije trpe poniženja”, kazao je Panjeta.

Oni koji su na bilo koji način svojim postupcima pomagali i podržavali agresora, isticali obilježja agresora, negirali agresiju, učestvovali u agresiji i poticali je ili su to radili njihovi vlasnici – organizatori – menadžeri neće moći nastupati ili organizovati bio kakvu manifestaciju u našem Sarajevu, navode iz “Zelenih beretki”.

Dodaju da je Sarajevo itekako tolerantan grad, ali nažalost na svoju štetu.

“Došlo je vrijeme da se počne misliti na žrtve agresije”, navode iz Zelenh Beretki.

Inicijativu su predali premijeru Kantona Sarajevo, članovima Vlade Kantona Sarajevo,
predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo, svim klubovima političkih stranaka, gradonačelniku i njegovom zamjeniku, predsjedniku Vijeća Grada Sarajeva, vijećnicima Grada Sarajeva.

 

Republika.ba
6 komentara na “‘Zelene beretke’: Došlo je vrijeme da agresori prestanu pjevati u Sarajevu!

  1. Радован

    Глупо коментарисати срамотно. Шта онда са саралијама и сарајлицима у србијанским медијма. Ма будала завађа мјесто да мири оно што ти који пјевају раде. Срам вас било што то објављујете. Правите селецијху.

    Reply
  2. Lola

    Ajde de. Koju pa zvezdu imaju? Merlin i niko drugi. Hari Mata Hari je vise u Srbiji popularan nego tamo. Kog drug navesti? Hanku koja je vise Turkinja nego sto je “Bosanka”? Kad ce Bosanci shvatiti da su zapravo Srbi muslimanske veroispovesti!?

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *