5a537e1e-23ac-4ccb-8104-6e450a0a0a66-tv1-preview

Vlasnik Oslobođenja i Sarajevske pivare u procesu akvizicije: Mujo Selimović kupuje TV1, čeka se konačni stav RAK-a

TV1, medijski projekat koji je već postao prepoznatljiv i jak brend na domaćem tržištu, nesumnjivo izaziva veliki interes javnosti ali i kolega.Učestala pitanja o promjeni vlasničke strukture razlog su što sa ovom viješću Oslobođenje izlazi i prije nego je proces završen: Mujo Selimović, izdavač Oslobođenja, pokrenuo je procedure akvizicije TV1. Kako su pravila posve jasna i ona se poštuju, ovo je priča o kojoj će se više moći reći tek nakon što svoj konačan stav da Regulatorna agencija za komunikacije BiH.

Selimovićeva poslovna grupacija preuzima većinski vlasnički udio od kompanije Euromedia d.o.o. Sarajevo, čime će svoj medijski utjecaj znatno proširiti i na polju elektronskih medija. Kompaniju Euromedia d.o.o. osnovao je 2013. godine turski partner koji je proteklih godina imao većinski udio u TV1, a u međuvremenu se povukao iz ovog projekta.

Prema pisanju KLix.ba, ova domaća poslovna grupacija najavljuje nove iskorake u orgnizacionom i programskom smislu te razvoj i jačanje TV1. Kako saznajemo, rukovodeće funkcije bi trebale pripasti bivšem glavnom uredniku Radija Otvorena mreža Adiju Sarajliću koji bi se trebao naći u ulozi direktora TV1 i Sanjinu Bećiragiću kao direktoru programa.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *