Video/Semir Efendić (SDA): ‘Formiranje vlasti bez SDA je izrugivanje demokratiji, ne vjerujem da SDP neće s nama’

U prvom ovosezonskom izdanju Bosanskog vjestnika gost u studiju Amre Halilović bio je Semir Efendić. Efendić je sa osvojenih 30.090 glasova osigurao mjesto zastupnika u Skupštini KS, ali nije isključivo ni da će postati premijer KS.U prvom intervjuu nakon izbora, Efendić se zahvalio ljudima koji su mu dali povjerenje i glasali za njega. A na pitanje da li je moguć scenarij premijerske stolice, rekao je:- To ćemo vidjeti u vremenu koje je pred nama. Treba sačekati zvanične rezultate. Vidjet ćemo šta će biti. Vidim da puno ljudi to priželjkuje, ali onda bi u demokratiji vladali oni koji izgube izbore. Meni je žao što je toliko stranaka i teško je uspostaviti neku normalnu vlast. Kada je u pitanju formiranje vlasti logično i normalno bi bilo vrsta dogovora po vertikali –  istakao je Efendić tokom razgovora o eventualnim koalicijama SDA.

Vezani članak: Video: Dogovorena koalicija u pet kantona! Niko neće sa SDA?!

Efendić je prokomentarisao opoziciju za vrijeme njiihove vlasti:

“Ja znam kako oni izgledaju u poslu, građani su imali priliku da to vide.”

Na konstataciju da su predstavnici SDP-a, NiP, NB-a i NBL, u emisiji Face to Face najavili formiranje vlasti bez SDA Efendić je rekao da bi vlast bez SDA značila izrugivanje demokratiji.

“Zašto nisu koalirali prije a ne nakon izbora. I da koaliraju, raspali bi se za manje od godinu dana.”

Na pitanje hoće li biti koalicioni partneri sa liderima opozicija koji su istakli da koaliciju sa SDA ne žele, jasno je kazao:

“Ne bih ja isključio takvu mogućnost. Vi imate tu ljude koji nisu legitimni. Konkretno kada je u pitanju SDP, taj Damir Mašić, ne znam koja je njegova uloga, ne vjerujem da ima organizacija stranke koja je donijela takve odluke. Ne vjerujem ja da oni neće s nama. SDA je dovoljno ozbiljna stranka da ne vodi razgovore putem medija. Trojica gostiju u studiju Facea dan prije su bili članovi SDA do juče i sada im je problem koalicija sa SDA. ”

(Republika.ba/Izvor: Face.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *