Video/Pjanić: Jedno je Juventus, a drugo reprezentacija, bitno je da dobro igramo

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić zadovoljan je nastupom ekipe u  utakmici protiv Turske. Ističe da je važno što je nastavljen niz bez poraza, koji traje već sedam utakmica, javlja Fena.– Od kada je selektor tu igramo solidno, nismo izgubili nijednu utakmicu i bilo je bitno da taj niz nastavimo. Bilo je promjena, novih igrača i mislim da su dobro odigrali. Moglo se i može bolje, ali igrali smo protiv Turske koja je solidna reprezentacija. No, bitno je da u tim važećim utakmicama uzmemo tri boda, uzmemo devet od devet bodova i uđemo u A grupu Lige nacija. Nadam se da ćemo moći završiti taj posao u ponedjeljak – kazao je Pjanić na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju njegov nastup u dresu reprezentacije, u odnosu na igre koje pruža u svom klubu Juventusu, Pjanić ističe da uvijek u dresu s državnim grbom daje maksimum. Dodaje da mu odgovara sistem igre koji gaji selektor Prosinečki.

– Pokušavam dati najbolje što mogu ali svako ima svoje mišljenje. U zadnje dvije utakmice možda imamo više kontrolu u nekim segmentima igre. Ja što pokušavam je da što bolje izađe lopta prema naprijed i da kasnije pravimo razliku. U zadnje dvije utakmice sigurno se bolje osjećam nego ranije – dodao je i pozvao navijače da ih podrže u meču protiv Sjeverne Irske u ponedjeljak na stadionu Grbavica.

Pjanićevu izjavu pogledajte u nastavku.

(Republika.ba/Fena)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *