Video/Foto: Najatraktivniji BMW ostao bez krova i postao još bolji

BMW je u Los Angelesu premijerno predstavio obnovljeni i8 koji uz još uvjerljiviji pogon sada postaje dostupan i u super atraktivnom Roadster izdanju.

image
/NETCARSHOW.COM

Punih osam godina čekali smo da Bavarci ponude toples izvedbu trenutno najprodavanijeg i vjerojatno najatraktivnijeg sportskog automobila, bar kad su u pitanju sportaši s eko predznakom.

Hibridni roadster je sve samo ne obična pojava. Ističe se E-Copper bakrenom bojom, ali i otvorenim pogledom u nebo do kojeg putnici dolaze u svega 15 sekundi.

image
/NETCARSHOW.COM

Ali pod uvjetom da ne voze preko 50 km/h. Umjesto stražnjih sjedala tu je 92l dodatnog prostora za osobnu prtljagu, a nešto veća masa (+60 kg) kumovala je malo lošijim performansama. Na stotki je za 4,6 sekundi, a maksimalac je limitiran na 250 km/h.

image
/NETCARSHOW.COM

1,5-litreni turbobenzinski 3-cilindrični motor sada razvija maksimum od 170 kW/231 KS i 320 Nm, a pridruženi mu elektromotor daje 105 kW/143 KS i 250 Nm. Sinergijski efekt je 275 kW/374 KS, što u kombinaciji pogona na sve kotače Coupe izvedbi osigurava sprint do 100 km/h u 4,4 sekundi.

image
/NETCARSHOW.COM

Električni doseg je s ugradnom baterija većeg kapaciteta (11,6 kWh) skočio na preko 50 km, a novost je da auto na struju može ubrzati do 105 km/h (prije 70 km/h).

image
/NETCARSHOW.COM

Osim uvjerljivijeg pogona i8 dobiva temeljito revidiran interijer s novim upravljačem i 8,8 inčnim infotainmentom. Također, na popis novosti stiže i nova paleta lakših naplataka promjera 20 cola.Cijena je još uvijek nepoznata, a prvi primjerci na ceste će stići tokom proljeća iduće godine, piše Oslobođenje.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *