Video: Tržište će uskoro preplaviti zdrava roza čokolada

Bez umjetnih bojila, original roza, a već je zovu novom čokoladom.Riječ je o pravoj pravcatoj čokoladi na kojoj tvrtka Barry Callebaut radi dugih 13 godina, a čini se da će konačno dočekati svjetlost dana i stići na tržište.

No nemojte misliti da je riječ o modernom novitetu koji će u sebi sadržavati umjetne sastojke, arome i bojila. Roza boja zapravo potječe od posebnih zrna kakaovca, poznatog kao ruby kakao koji uspijeva samo u Obali Bjelokosti, Ekvadoru i Brazilu, a iako je pronađen prije 13 godina, trebalo je dugo da se osmisli najbolji način kako od tog neobičnog zrna napraviti ukusnu, neobičnu, zdravu i popularnu čokoladu, prenosi Index.hr.

Шокоголики ликуют! ? Кондитерский Мир не будет прежним ☺️ (Для тех кто не слышал)⬇️⬇️⬇️ ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ Спустя 80 лет после появления белого шоколада… Barry Callebaut открывает четвёртый вид шоколада: шоколад Ruby, вслед за темным, молочным и белым. Руби-это сочетание фруктово-ягодного вкуса и невероятной тающей на языке текстуры. Руби-изготовлен из особых какао-бобов Ruby. Уникальный метод производства позволяет извлечь из бобов природный аромат и цвет. Шоколад изготавливается БЕЗ добавления ягод или ягодных ароматизаторов и НЕ содержит красителей. ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨ #barrycallebaut #chocolate #fourthchocolate #4thchocolate #rubychocolate

A post shared by ?Представитель Barry Callebaut (@chocoholic.krsk) on

Stoljećima smo živjeli s tamnom čokoladom (ne pričamo o varijacijama na temu) pa je ova vijest o izvornoj rozoj čokoladi stvarno krasno zašarenila dan. I tako se dobro uklopila u sve modernije trendove da hrana mora itekako biti ugodna oku, šarena, razigrana, a zdrava.

Kako je opisao šef inovacija tvrtke Barry Callebaut Peter Boone, čokolada bi na tržište trebala stići za otprilike pola godine, a već je sad otkrio štošta o njoj.Roza boja koja će ovu čokoladu činiti jedinstvenom na tržištu stiže od rozog praha koji se dobiva posebnim procesom mljevenja ovog specifičnog zrna kakaa, a čokolada ima nešto laganiji, čak pomalo voćni okus.U svakom slučaju nije toliko žestoka kao smeđa ni toliko slatka kao sve ostale varijante, piše Index.hr.

(Republika.ba)

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *