600_15272484401527083201152586215715256934531525530703amar_ramic

U šumi pronađeno beživotno tijelo Tuzlaka Amara Ramića

Beživotno tijelo Amara Ramića koji je nestao 2. maja ove godine pronađeno je u četvrtak u šumi u Vršanima kod Tuzle.Nakon obdukcije tijela, urađena je i identifikacija, a članovi porodice Amara  prepoznali su njegovu odjeću, potvrdio je za Faktor Amarov otac Mehmed Ramić.

Prema nezvaničnim informacijama, Ramić je izvršio samoubistvo, a njegovo tijelo pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja. – Tijelo je u tako lošem stanju da nije bilo moguće prepoznati da li se radi o Amaru, tako da ćemo konačnu istinu saznati tek nakon DNK analize – rekao je  Ramić.

Podsjećamo, Amar je iz stana u tuzlanskom naselju Brčanska Malta izašao 2. maja oko 16.30 sati. Porodici je rekao da ide do grada i od tada mu se izgubio svaki trag.

– Dosadašnja istražne radnje i dokazi koji su prikupljeni tokom dosadašnje istrage ukazuju da je moguće da se radi o tijelu Amara Ramića. Urađena je obdukcija i tužilaštvo će sačekati da dobije pismeni nalaz obdukcije i tek tada ćemo moći govoriti o uzrocima smrti. Uzeti su uzorci tkiva za DNK analizu, nakon koje će pouzdano biti utvrđen identitet – rekao je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović za Faktor.

Prema nezvaničnim informacijama,  nalaz obdukcije pokazao je da  jeuzrok smrti prostrjelna rana glave te da tragovi pronađeni na mjestu događaja ukazuju da se najvjerovatnije radi o samoubistvu.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *