panonika-septembar1-6

Septembar će biti sunčan, a evo šta nas čeka u oktobru

Septembar će u BiH, prema prognozama, biti znatno topliji od prosjeka, a naredne sedmice maksimalna dnevna temperatura bi mogla da se popne do 30 stepeni Celzijusa.Pravo ljetnje vrijeme zadržaće se do samog kraja ovog mjeseca, dok i oktobar obećava toplo vrijeme, sa temperaturom do 25 stepeni i manje padavina nego što je uobičajeno.

Sljedeća sedmica je pravi nastavak ljeta, a blago osvježenje nas očekuje 22. septembra. Nakon toga će se opet nastaviti period lijepog vremena, a za ovaj mjesec prognozirana je šest do osam stepeni viša temperatura od višegodišnjeg prosjeka. Po dugoročnoj prognozi, i oktobar će biti za dva-tri stepena topliji od prosjeka, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 20 do 25 stepeni Celzijusa . Prema dugoročnim prognozama, oktobar će biti topao i sa manje padavina nego inače.

ponedjeljak, 17. septembra, pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 24 do 29, na jugu od 29 do 33 stepena.

U utorak, 18. septembra, sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 24 do 29, na jugu od 28 do 33 stepena.

srijedu, 19. septembra, sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 29 do 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *