timthumb-1

Nova saznanja otvaraju pitanja o uzrocima smrti Edine Bešlagić

Sat iza ponoći, u dobojskom naselju Gornji Šušnjari, nakon snažne eksplozije, u požaru koji je potom zahvatio njenu kuću, smrtno je stradala 68-godišnja Edina Bešlagić. Iako se pretpostavljalo da je do požara i pogibije došlo uslijed eksplozije plinske boce, nova saznanja otvaraju nova pitanja o uzrocima smrti Edine Bešlagić.

Do završetka akcije gašenja kuće Edine Bešlagić pretpostavljalo se kako je do požara došlo uslijed eksplozije plinske boce.”Ugašen je požar. Nađena je jedna smrtno stradala ženska osoba. O kome se radi, ne znamo. Uzrok požara također nam je nepoznat. Policija to zna. Radila je uviđaj. Pretpostavka je da je neka plinska boca. Mi nismo našli nikakvu plinsku bocu”, kazao je Obrad Stanojević, zamjenik starješine TVJ Doboj.

Edina Bešlagić je bila svjedok u sudskom procesu o ubistvu njenih roditelja i biližih članova porodice u ljeto 1992. godine, kada su srpske snage zauzele njeno naselje. Ročište u ovom predmetu pred Okružnim sudom u Doboju održat će se narednog  mjeseca.

(Republika.ba/Izvor: federalna.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *