111111111111111111112-635x354

Naučnici dokazali: Evo kada treba da imate seks da biste zatrudnjeli!

Parovi koji pokušavaju da začnu dijete prirodnim putem trebalo bi da razmisle o ovim savjetima naučnika.Nova studija šangajske bolnice ponudila je odlične savjete svim parovima koji upravo pokušavaju da naprave bebu.Na osnovu istraživanja otkriveno je da je sperma tri sata nakon što je muškarac postigao vrhunac jača od one u prvom krugu. Ujedno, tada spermatozoidi plivaju brže i postoji veća šansa da oplode jajnu ćeliju zbog ogromnog broja proteina u spermi, izvještava Daily mail.

Korištenje sperme koja je stvorena manje od 180 minuta nakon što je muškarac imao posljednji orgazam povećava stopu uspjeha in vitro fertilizaciju (vantjelesnu oplodnju) za trećinu.Doktor Da Li, koji je vodio projekte istraživanja, kaže da je pogrešno vjerovanje da je potrebno muškarcu između 24 sata i 36 sati kako bi dopunili spermu nakon ejakulacije.”Godinama unazad muškarce su obično savjetovali da ograniče seksualnu aktivnost kako bi povećali šanse za trudnoću”, kazala je ona za Mirror, prenosi B92.

“Sada je vrijeme za promjenu mišljenja. Naši podaci pokazuju parovima sa relativno normalnim parametrima da bi trebalo da imaju često seks tokom perioda ovulacije.”

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *