5a828d09-d9d8-4768-a4db-0aa10a0a0a66-uhapseni-zagreb-preview

U munjevitoj akciji uhapšena naoružana trojka iz BiH

Tri muškarca s područja BiH, koji su uhapšeni na području Španskog, a koji su dan ranije došli u Hrvatsku te se u jednome hostelu prijavili pod lažnim imenima, završila su u istražnom zatvoru Remetinec zbog posjedovanja automatskoga pištolja Škorpion i municije.

Danijel M. (33) i Perica S. (48) s područja Novoga Travnika, te Ilija F. (28) iz Rame, uhapšeni su u četvrtak oko 10 sati ujutro, a nakon što je anonimni “savjesni građanin” policiji dojavio kako su na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom u Mercedesu BiH tablica nalazi nekoliko muškaraca s pištoljima. Ubrzo su do Mercedesa došli policajci iz obližnje stanice, ali našli su samo prazno vozilo te su krenuli u obilazak trga da vide jesu li vlasnici negdje u blizini, piše Jutarnji.hr.

Očevo oružje

Nakon desetak minuta vratili su se do Mercedesa, u kojem je tada sjedio Danijel M. (33). Kada su mu prišli da ga legitimišu, vidjeli su da u džepu ima okvir s mecima za škorpion, a ubrzo su ispod sjedala pronašli i sam automatski pištolj. Danijela M. su tada vezali lisicama, no došli su i njegovi prijatelji Perica S. i Ilija F. pa su i oni uhapšeni. Kako “Jutarnji” neslužbeno saznaje, tokom obrade niko od trojice muškaraca baš nije bio razgovorljiv te su na policijska pitanja odgovarali “na kapaljku”.

Najprije su vrlo neodređeno govorili o razlogu svoga dolaska u Zagreb. Danijel M. je rekao kako je došao da bi jednome rođaku pomogao oko građevinskih poslova. Za Škorpion je rekao da je njegov, ali da mu je slučajno ostao u automobilu. Rekao je da je pištolj dobio od oca koji je bio u ratu u BiH i da je tamo normalno da ljudi imaju oružje.

Pretraga soba

Njegov prijatelj Perica S. rekao je, da je u Zagreb došao kako bi pravio društvo Danijelu M., te da mu je Danijel rekao da je došao pokupiti dug od jednoga čovjeka kojega nije imenovao. Ilija F. je ispričao da je u Zagreb došao prije nedjelju dana kako bi počeo služiti kaznu dobrotvornoga rada na koji ga je osudio Opštinski sud u Dubrovniku zbog nanošenja teške tjelesne povrede prije par godina. Kako je policija provjerila, osim Ilije F. i spomenute presude, ostala dvojica muškaraca nisu bila osuđivana. Dodatne provjere koje je policija provela nakon hapšenja otkrile su da priče trojice muškaraca u jednome dijelu nisu tačne.

Naime, na osnovu podataka granične policije otkriveno je kako su sva trojica u Hrvatsku ušla dan prije hapšenja u srijedu, no ono što je još interesantnije, otkriveno je da su se sva trojica prijavila u jedan hostel u Dubravi i to pod lažnim imenima. Policija je pretražila i sobe u hostelu, međutim, navodno nisu ništa našli. Protiv sve trojice policija je podnijela prijavu zbog nedozvoljenoga držanja oružja, a istražni sudija zagrebačkog Županijskoga suda odredio im je mjesec dana istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od bijega, jer imaju i hrvatsko i BiH državljanstvo, piše Jutarnji.hr.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *