zeljkokomsic11-1

Komšić: ‘Pogledajte šta nam spremaju protivnici ideje građanske Bosne i Hercegovine’

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić je danas posjetio općine Ilidžu i Novo Sarajevo gdje je razgovarao sa građanima i građankama, te je jasno poručio da se Bosanci i Hercegovci moraju oduprijeti politici straha koju vode Čović, Dodik i njihovi saveznici.

. Obećavaju nam blokade institucija ako oni izgube na izborima. Oni misle da se mi njih plašimo i da ćemo popustiti pred njihovim porukama rata, mržnje i sukoba. Poručujemo im da je Bosna i Hercegovina od Drine do Une, od mora do Save. Poručujem da ja brinem za sudbinu svakog Bosanca i Hercegovca, a da oni brinu samo za to da opstanu na vlasti”, kazao je Komšić.

On je poručio Draganu Čoviću da se srami.

“Umjesto da si novac uložio u univerzitetsku čitaonicu, koja razrušena stoji pored tvog ureda u Mostaru, htio si poslati nekakvu poruku o Mostaru kao ‘stolnom gradu’ Hrvata. Umjesto da si obišao kupreška sela, vidio da u Tomislavgradu cijelih generacija nema, tražio investitore da vrate nadu i donesu posao našim ljudima u Prozoru/Rami, ti si svoje vrijeme potrošio gledajući kako ćeš spasiti Milorada Dodika”, dodaje Komšić.

Napominjući da “Dodiku i Čoviću trebaju saveznici koji misle da je Bosna samo tamo gdje su oni vlast”, Komšić ističe da “nije njih nikad bilo briga za istočnu Bosnu, za Bošnjaka u Stocu, za to kako je onom imamu u Banjoj Luci kada se prije nekoliko dana zapucalo pred Ferhadijom”.

– Nema nas previše, ali sasvim dovoljno da probosanskom politikom lišenom ličnih interesa zaštitimo svakog poštenog građanina ove zemlje, na svakom njenom pedlju”, zaključio je Komšić.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *