pxl_091105_1666

Kod Dubrovnika poginuo radnik iz BiH, zatrpala ga zemlja

Pedesetogodišnji radnik inicijala B.L. iz Pule smrtno je stradao na gradilištu pročistača pitke vode u dubrovačkom naselju Komolac, potvrdila je u petak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.Prema pisanju portala “Dubrovački vjesnik”, radnike je porijeklom iz Kraljeve Sutjeske u BiH, s prijavljenim prebivalištem u Puli.

“Nije bio oženjen, a pomagao je veliku obitelj, brata blizanca i četiri sestre. Bio je zaposlen kao poslovođa dubrovačke tvrtke za projektiranje i građenje “Trag” koja je ugovorni kooperant glavnog izvođača radova, Suez International. U ‘Tragu’ je radio od osnutka tvrtke, već punih osam godina, a njegova je smrt veliki je gubitak za nas. O njemu mogu reći samo sve najbolje kao čovjeku i kao radniku. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama zaštite na radu, ipak je došlo do tragedije o kojoj ću detalje i ja dobiti tek po okončanju očevida nadležne Inspekcije”, kaže direktor tvrtke “Trag” Valento Šutalo, u kojoj je preminuli B. L. radio.

Radnici na gradilištu pričaju kako je preminuli poslovođa bio iskusan u svom poslu te jako smiren. Do nesreće je, kako neslužbeno doznajemo, došlo kad je B. L. pred kraj radnog vremena išao provjeriti pokos kako bi utvrdio što učiniti da se izbjegne odron koji se nažalost i dogodio. Navodno se poskliznuo niz strminu, a potom su na njega pali kamen, beton i ostali materijal te ga fatalno ozlijedili, piše “Dubrovački vjesnik”.Iz policije ističu kako će detalji o uzrocima tragičnog događaja biti poznati nakon očevida inspektora rada.

(Republika.ba/Hina/Foto: Ilustracija, Nel Pavletić/PIXSELL)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *