5a0ab4f0-5eec-4aaa-ad5a-2f4c0a0a0a66-halil-zahirovic-asmira-smajic-preview

Kalesija obavijena u crno/Policija istražuje misterioznu smrt mladića i djevojke pronađenih u autu na dnu rijeke: Bili su zajedno od srednje škole…

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona pokrenulo je istragu o saobraćajnoj nesreći kod Kalesije u kojoj su stradali momak i djevojka, Halil Zahirović (20) iAsmira Smajić (20).Nesreća se dogodila u subotu oko 22 časa, ali su tijela mladića i djevojke otkrivena tek u nedjelju oko 10.30 časova.

Lokalni ribari su u rijeci Spreči uočili krov automobila “golf 2”, a nakon što su pozvani ronici i vatrogasci, utvrđeno je da se u olupini auta nalaze beživotna tijela mladića i djevojke čiji identitet je utvrđen naknadno.Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, izjavio je juče za “EuroBlic” da još uvijek nisu poznati tačni detalji kako je automobil u kojem su bili mladić i djevojka uopšte završio u rijeci.- Slijetanje “golfa 2” u rijeku dogodilo se na lokalnom putu u mjestu Kazani Vir. Tužilaštvo još uvijek čeka na nalaz i mišljenje vještaka saobraćajne struke koji bi trebao utvrdili da li je automobil tokom vožnje upao u rijeku ili je prije slijetanja bio parkiran pored rijeke – objasnio je Arnautović dodavši kako su zatražena i druga vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće.

Prijatelji i poznanici nastradalih juče su u šoku komentarisali gubitak dva života.- Asmira je bila lijepo vaspitana i kulturna djevojka, a Halil vrijedan i pošten mladić. Porodice je zadesila nezapamćena tuga, ali i nas koji smo imali tu čast da ih poznajemo – izjavio je prijatelj pokojnika koji je želio ostati anoniman.

Kako navode njihovi prijatelji Halil i Asmira su bili zajedno četiri godine, još od srednje škole.Nekoliko časova kasnije na području Kalesije dogodila se nova teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri automobila. U ovoj nesreći poginuli su Muhamed M. (15) i Edina Islamović, majka dvoje djece.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 17 časova na magistralnom putu Tuzla- Zvornik, u kalesijskom naselju Tojšići.Osim dvoje poginulih u ovoj nesreći teže je povrijeđeno šest osoba.Tokom uviđaja policija je utvrdila da su u nesreći učestvovali automobili “golf 3” u kojem se na mjestu suvozača nalazila nastradala Edina.

Osim nje u autu su bili njen suprug Miralem Islamović i ujedno vozač, te sin Ajdin i kćerka Ajla i nena Fikreta. Osim “golfa” u nesreći je učestvovala “škoda” u kojoj je na mjestu suvozača bio nastradali dječak, dok je autom upravljao njegov otac Senaid M.Treći auto bio je isto “škoda” i njoj je upravljao Miralem Majdanović.

Vozači alkotestirani

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Kantona Tuzla izjavio je juče da su vozači obje “škode” koje su učestvovali u nesreći na magistralnom putu Tuzla- Zvornik alkotestirani, te da nisu bili pod dejstvom alkohola.

(Republika.ba/Izvor: EuroBlic)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *