timthumb-2

‘Hladni rat’ otvara 24. Sarajevo Film Festival

Dvadeset i četvrto izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF) biće otvoreno večeras u Sarajevu filmom “Hladni rat” oskarovca Pawela Pawlikowskog, koji je za ovo ostvarenje nagrađen Zlatnom palmom za najbolju režiju na nedavno završenom 71. Cannes Film Festivalu, saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

“Hladni rat” koji je oduševio i kritiku i publiku u Cannesu, publici Sarajevo Film Festivala će, u okviru programa Open Air, predstaviti reditelj Pawel Pawlikowski, a film će biti simultano prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen i Narodnom pozorištu Sarajevo.

Dan nakon otvaranja Sarajevo Film Festivala publika će imati priliku da razgovara sa Pawlikowskim u okviru programa ‘Kafa sa…’

Film “Hladni rat” govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi različitog porijekla i temperamenta koje je sudbina fatalno spojila. Smješten u vrijeme hladnog rata tokom 1950-ih u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, “Hladni rat” opisuje nemoguću ljubav u nemogućim vremenima.

Uloge u filmu ostvarili su Tomasz Kot, Joanna Kulig, Agata Kulesza, Jeanne Balibar, Cedric Kahn..

Svečana ceremonija otvaranja SFF-a koju će voditi glumac Alban Ukaj biće održana u Narodnom pozorištu, u 20.30 sati. Na 24. SFF-u biće prikazano 266 filmova iz 56 zemalja, a gledatelji će moći prisustvovati na 52 svjetske i 23 međunarodne premijere.

Sarajevo Film Festival trajaće do 17. augusta.

(Republika.ba/Oansa)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *