61502954-burek

Globalni div za putovanja uvrstio Sarajevo i Beograd u top mjesta za guštanje u domaćoj hrani

Šest od deset ljudi bira destinaciju prema ponudi hrane, a više od polovica na putovanjima obilazi tržnice i lokalne restorane, pokazuje istraživanje koje je proveo Booking. com na 50 tisuća “putoholičara“. Apetiti se mijenjaju pa sve više mladih putuje kako bi otkrili skrivena mjesta u kojima se kuha domaće, nije ih strah eksperimentirati s neobičnim okusima – a sve češće se odlučuju i za gurmanske ture. Booking.com navodi kako je jugoistok Azije meka za one koje osjetilo okusa kreira bucket listu geografskih dužina i širina. Kao najpopularnija jela navode se dim sum, rezanci i pho – tradicionalna juha, prenosi Dnevnik.hr.

11 najpopularnijih destinacija za kušanje lokalne hrane

1. Ipoh, Malezija
2. Kaohsiung, Tajvan
3. Nagoya, Japan
4. Johor Bahru, Malezija
5. João Pessoa, Brazil
6. Ho Chi Minh City, Vijetnam
7. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
8. Colmar, Francuska
9. Lima, Peru
10. Catania, Italija
11. Beograd, Srbija

(Republika.ba)




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *