873x400-1

Foto/Najveća beba na svijetu: Ima samo deset mjeseci i 28 kilograma

Jedna majka iz Meksika, čiji desetomjesečni sin ima problem sa težinom, progovorila je o njegovom misterioznom stanju, prenosi Dejli Mejl.  Isabel Pantoha (24) kaže da je u početku mislila da njena beba Luis Migel (Miguel) raste zbog njenog dobrog mlijeka, ali da je sada zabrinuta za zdravlje svog sina. Dječak stalno ide u bolnicu na preglede, ali su i ljekari zbunjeni njegovim stanjem.

Foto: Screenshot

Pretpostavlja se da dječak ima Prader-Vili sindrom, genetski poremećaj zbog kojeg djeca imaju nezasit apetit i slab tonus mišića. Međutim, ono što sve zbunjuje jeste činjenica da Luis čak i ne jede mnogo.Ljekari razmišljaju da ga pošalju na hormonski tretman koji košta 555 dolara, ali je problem što njegov otac zarađuje samo 200 dolara mjesečno.

Foto: Screenshot

Luis je po rođenju imao 3,5 kilograma, kao i njegov stariji brat Mario (3), ali je sada mnogo veći od njega. Sa dva mjeseca je imao deset kilograma, a potom se u narednih osam mjeseci ugojio 18 kilograma.Njegovi roditelji su otvorili Facebook stranicu i račun u banci kako bi dobro ljudi uplatili novac za liječenje njihovog sina, prenosi ‘Avaz.ba’.

Foto: Screenshot

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *