timthumb

Foto: Povratak klasici: Škoda testira novu Octaviju

Četvrta generacija najpopularnije Škode ušla je u fazu cestovnih testiranja, a najnovije informacije govore kako će predstaviti dizajnerski zaokret.

Tako barem tvrdi francuski AutomobileMag prema čijim informacijama je Škodina posljednja izvedba Octavije bila samo izlet. Tako dvostruka prednja svjetla u kojima mnogi iščitavaju stariju generaciju E klase definitivno odlazi u povijest.

A zamijeniti ju neće ništa revolucionarno. Naprotiv, Škoda se vraća konzervativnom pristupu po kojem je bila poznata godinama. Stoga treba očekivati još veću masku hladnjaka, pretjerano velik logo marke i obilje kroma. Revizija je potrebna i straga, ali neće ići puno dalje od novih svjetala.

Iznutra pak opsežniji zahvati uz novu prednju armaturu, istaknuti središnji zaslon i potpuno novi infotainment. Također, digitalni kokpit je očekivani nastavak priče, kao i elektrifikacija ispod poklopca motora u obliku 48V nadogradnje. 1.5 TSI benzinac će činiti osnovu i ići bar do 200 KS, a Škoda se logično neće odreći ni dizelaša. Osnovnu ponudu će i ovdje činiti 1.5 motor kao zamjena za 1.6 TDI.

Postavljena na unaprijeđenu MQB osnovu Octavia će tehnologiju dijeliti s novim Golfom te Audijem A3 i Seatom Leon. Nova Škoda Octavia na tržište dolazi najranije krajem iduće godine, piše Index.hr.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *