thumbnail

Dizajn električnih Volkswagena bit će inspiriran Appleovim proizvodima

VOLKSWAGEN će inspiraciju za dizajn nove generacije električnih modela pronaći u Appleovim proizvodima, potvrdio je glavni dizajner Volkswagena. Nije baš lijepo čuti kada glavni dizajner tvrtke nema dovoljno mašte, pa inspiraciju traži kod konkurencije. A upravo to se dogodilo u slučaju Volkswagena čiji je prvi čovjek dizajna, Klaus Bischoff, rekao kako će Appleovi proizvodi biti smjernica u stiliziranju novih električnih modela, piše Reuters.

ID-family625

“Trenutno redefiniramo Volkswagenove vrijednosti za godine elektrifikacije”, rekao je Bischoff. Glavni strateg dizajna dalje objašnjava kako čistoća linija i jednostavnost čine osnovnu smjernicu dizajna električnih automobila, ali i jasni odmak od razdoblja prije 2015. godine i Dieselgatea, kada je dizajn imao svrhu naglašavanja inženjerske i tehnološke nadmoći Nijemaca.

Podsjetimo VW se obvezao do 2022. godine uložiti više od 36 milijardi eura u razvoj električnih vozila, tehnologija autonomne vožnje i usluge prijevoza. Početkom mjeseca u Ženevi će pokazati nove električne uzdanice, još uvijek u konceptnom izdanju, prenosi Index.hr.

(Republika.ba)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *