600_1512937921bingo-policija-521x400

Detalji pljačke Binga: Razbojnici ukrali 64.000 KM, pa pobjegli audijem kojeg su poslije zapalili

Policija traga za nepoznatim osobama koje su sinoć oko 19 sati opljačkale Tržni centar Bingo u Bugojnu.- Razbojništvo su izvršile četiri maskirane osobe koje su bile naoružane s dvije automatske puške i jednim pištoljem nepoznate marke. Istragom se došlo do saznanja da su navedene osobe nasilno otvorile bočna vrata kroz koja su ušli u objekt, a zatim uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu oko 64.000 KM, nakon čega su se vozilom marke audi A4 udaljili u nepoznatom pravcu – potvrđeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

O događaju su obaviještene sve policijske patrole, kao i policijske stanice, te je pokrenuta opsežna potraga za počiniocima. Blokirano je šire i uže područje općine Bugojno, kao i putne komunikacije prema susjednim općinama.Nedugo nakon pljačke, u naselju Goruša pronađeno je zapaljeno vozilo audi A4, za koje se sumnja da je korišteno prilikom pljačke, piše Oslobođenje.

Uviđaj na mjestu događaja obavili policijski službenici MUP-a SBK, u saradnji s policijskim službenicima PU Bugojno.Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, poduzimaju mjere i radnje s ciljem pronalaska i hapšenja počinilaca krađe u spomenutom tržnom centru.

(Republika.ba/Foto: bugojno-danas)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *