svetlana-cenić

Cenić: Ko hoće rat, neka prvo svoju djecu da u zalog

Popularna politička i ekonomska analitičarka Svetlana Cenić je na zvaničnom Twitter profilu napisala tweet o trenutnim političkim prepucavanjima i sve češćim spominjanjem rata.

Cenić se na trenutnu situaciju osvrnula kratkim, ali jasnim tweetom, prenosi N1.

“Ko hoće rat, neka prvo svoju djecu da u zalog”, napisala je Cenić referirajući se na česta politička prepucavanjima u kojima se rat spominje.

Podsjećamo, danas se podigla velika prašina oko izjave zastupnice SNDS-a u PSBiH Milice Marković koja je kazala da se “Bošnjaci trebaju bojati zajedničke vježbe policija RS i Srbije”.

Pojedini poslanici su ovu izjavu Marković shvatili kao direktnu prijetnju, a ona je objasnila da joj je izjava izvučena iz konteksta.
10 komentara na “Cenić: Ko hoće rat, neka prvo svoju djecu da u zalog

 1. Điđa

  Ne bojim se rata. Zadnji sam zavrsila sa ćinom majora. Branila sam svoju zemlju i dobro zapamtila krvoloćnost svojih susjeda. Tada sam usla u borbu sa svojom djecom goloruka i neuka, a pisala dnevnik ratni svojim unucima u amanet. Sad bi bilo itekako drukćije pa ko voli nek izvoli ali prvo njihovi sinovi sto reće Svetlana i oni neka osjete glad i barut.

  Reply
 2. zlata babic

  Pa neka pokusaju,ni traga ne bi ostalo od njih. Ono drvo po predvidjanjima bilo bi pregolemo za preostale iza boja sa Bosnjacima.

  Reply
 3. Azrudin

  Ovo je bogu plakati. 25 godina poslije ww2 , Japan, Njemacka i druge zemlje postale velesile, a mi se jos borimo i svađamo oko toga koje veci srbin, hrvat,musliman. Pa zar narod u BiH nece doci sebi i barem na jednim izborima reći, hajmo svi glasati za nekog ko nije u sadašnjim vodećim strankama. Makar to bio Zeljko Komsic, neki jevrej ili bilo ko drugi. Umjesto da stvarate bolje sutra za vasu djecu vi se peglate oko nacije. Svi ste vi bosanci: pravoslavci, katolici, muslimani, jevreji, romi, kinezi, itd itd. Pa dokle vise ljudi dragi?!?!

  Reply
 4. mevlo hodzic

  Samo brastvo i jedinstvo ko u vrijeme Titove Jugoslavije kad smo bili drzava priznata a ove sad politicare koji bi naguzili jos jadni narod i napaceni samo na Goli Otok poslat

  Reply
 5. Tito Josip Broz

  Pa to je BALKAN tu se bez rata nemoze samo sam JA Tito ostvaro Mir 50 godina sad se samo lijepo bratski koljite!

  Reply
 6. ALMIN

  NEKA SE NAPUSI KURCA KO GOD POMISLI NA RAT…..OVO JE NAJ KULTURNIJE RECECE SVIM NACIONALISTIMA I HUSKACIMA…..

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *