timthumb-17

Bivši pomoćnik direktora KPZ-a Tuzla Robin Mujačić iz Tuzle osuđen na 6 mjeseci zatvora; Oduzeta mu imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 11.300 KM

Općinski sud Tuzla je nakon održanog glavnog pretresa  po  optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću prvostepenu, nepravosnažnu presudu za Robina Mujačića (55) iz Tuzle, bivšeg pomoćnika direktora Kazneno popravnog zavoda  Tuzla za Privrednu jedinicu   „Kozlovac“,  zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci. Također, prvostepenom presudom se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 11.300 KM.

Podsjećamo, optužnicom Tužilaštva se Mujačiću na teret stavlja da je od oktobra 2010. do novembra 2011. godine  iskorištavao svoj službeni položaj,  postupao suprotno odredbama Zakona o izvršenju kaznenih sankcija FBiH i podzakonskih akata, te zatvoreniku koji je imao radnu obavezu u ovoj  jedinici KPZ-a Tuzla omogućavao pogodnosti koje mu po zakonu ne pripadaju,  tako što je zahtjevao od zatvorenika,  kako ne bi izgubio ove pogodnosti,  da restoran u vlasništvu njegove porodice kupuje pileće i pureće meso proizvedeno u Privrednoj jedinici „Kozlovac“, pri čemu te isporuke nisu evidentirane u poslovnim knjigama KPZ-a. Na taj način je zatvoreniku pribavio korist u vidu omogućavanja pogodnosti na koje nije imao pravo, dok je novac od prodatog mesa uzimao i  zadržavao za sebe i pribavio sebi pomenutu imovinsku korist.Nakon prijema i analize  pismenog otpravka presude Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona će razmotriti da li će  na ovu odluku nadležnog suda izjaviti žalbu.

(Republika.ba/Izvor: TIP.ba)
One thought on “Bivši pomoćnik direktora KPZ-a Tuzla Robin Mujačić iz Tuzle osuđen na 6 mjeseci zatvora; Oduzeta mu imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 11.300 KM

  1. Samir

    Mala kazna, To je najveći kriminalac koji je radio u zatvoru-Uzimao je puno više nego što mu se stavlja na teret. Koliko je samo prodao junica koje su dobijene da se podijele izbjeglicama.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *