basic4

Bašić pobijedio Copila u Sofiji i osvojio prvu ATP titulu: ‘Ova sedmica je bila najbolja u mojoj karijeri’

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić pobjednik je ATP turnira u Sofiji, vrijednog pola miliona eura.Bašić, koji je nastup u Sofiji izborio kroz kvalifikacije, u finalu je večeras pobijedio Rumuna Mariusa Copila sa 7:6, 6:7, 6:4 i došao do prve ATP titule u karijeri. Pobjedom u Sofiji Bašiću je osim 89.000 eura osvojio i 250 bodova, koji mu donose rekordan plasman na narednoj ATP listi, na kojoj bi trebalo da napreduje na 77. mjesto.

Bašić: Najbolja sedmica u karijeri

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić nije krio oduševljenje nakon pobjede u finalu turnira u Sofiji i osvajanja prve ATP titule u karijeri.Bašić je nakon meča istaknuo da mu je ovo bila najbolja sedmica u karijeri.- Ovo mi je bilo prvo finale i uspio sam. Imao sam i malo sreće protiv Mariusa. Ova sedmica je bila najbolja u mojoj karijeri, prošao sam u Top-100. Sofija će sigurno biti moje posebno mjesto jer sam tu osvojio prvi turnir u karijeri. Uživao sam ove sedmice i nadam se da ćemo se vidjeti i naredne sezone – kazao je Bašić nakon finalnog meča u kojem je pobijedio Rumuna Mariusa Copila sa 7:6, 6:7, 6:4.

Copil je čestitao Bašiću na pobjedi i titulu.- Mirza i ja poznajemo se od djetinjstva. Igrao je veoma kvalitetno i vjerujem da će se sjećati ovoga do kraja života – rekao je Copil.Bašić je u Sofiji osvojio 250 bodova i na narednoj ATP listi ostvarit će rekordan plasman oko 77. pozicije.

(Republika.ba/Fena)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *